Office Depot Europa verkoopt zijn Zweedse divisie

 Office Depot Europe heeft de desinvestering van Office Depot Nordics aan CEO Frank Egholm afgerond in een door een familiebedrijf ondersteunde Management Buy-Out transactie. Het bedrijfdat ook andere Scandinavische markten bedient en zijn kernactiviteiten in Zwedenzal profiteren van verdere groei dankzij zijn sterke marktpositie en solide financiering.    

Een succesvolle transformatie legt de basis voor de MBO  

De beslissing van Office Depot Europe om zijn activiteiten in Zweden en de bredere regio Nordics af te stoten komt na een succesvolle transformatie van het bedrijf sinds de overname door AURELIUS in januari 2017. Sindsdien heeft Office Depot zijn product- en dienstenaanbod uitgebreid, is het retailkanaal geïntegreerd in een multichannelaanpak en heeft het bedrijf zijn positie in de top 3 van toonaangevende spelers in zijn kernmarkt in Scandinavië verder uitgebouwd. 

Het doel is om marktleider te worden  

Frank Egholm en het managementteam zijn verheugd om het volgende hoofdstuk in de groei van Office Depot Nordic op zich te nemen en hebben grote plannen voor de toekomst, met inbegrip van de verdere digitalisering, productinnovatie en meer aandacht voor de dienstverlening aan klanten over alle kanalen. Het aangaan van een MBO-transactie getuigt van het vertrouwen van de partijen in de kracht en de winstgevendheid van het bedrijf.  

“Ik ben zeer enthousiast over deze kans, want Office Depot Nordic is een fantastisch bedrijf. We hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd, maar er is nog steeds een groot potentieel om het bedrijf verder te laten evoluerenDeze verandering zal onze ambities om een nog succesvollere speler op de Zweedse markt te worden voeden, en deze deal is een belangrijke mijlpaal voor ons allen om dat doel te bereiken. We hebben al een geweldig team om ons daarheen te brengenOnze medewerkers zijn onze beste troef en we zijn als managementteam klaar voor de uitdaging. Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van de toekomst van Office Depot Nordics”, zegt Frank Egholm.  

De verkoop van de Nordics-divisie volgt op de eerdere erkoop van de CEE-divisie  

Office Depot Europe heeft zijn Centraal Oost-Europese activiteiten in november 2019 beëindigd. De transactie volgde ook op een succesvolle transformatiewaarbij Office Depot CEE werd gepositioneerd als de lokale marktleider met een breed scala aan B2B-producten en –diensten.   

De exit van de Nordics-divisie van Office Depot volgt dezelfde strategische redenering en maakt middelen vrij om Office Depot Europe in staat te stellen zich te concentreren op de Europese e-commerce-activiteiten.    

Continuïteit voor onze partners  

De verandering van eigenaar zal geen invloed hebben op de zaken met internationale klanten of leveranciers. Er is een samenwerking overeengekomen tussen Office Depot Europe en Office Depot Nordics, om te zorgen voor voortdurende ondersteuning en naadloze leveringen aan de klanten.  

Over Office Depot Nordics  

Office Depot Nordics heeft zijn kern in Zweden. Samen met de betrokkenheid van partners bedient het ook klanten in Noorwegen, Denemarken en Finland. Met zijn 450 medewerkers is het een van de grootste kantoorleveranciers van Zweden die de Nordics bestrijkt. Office Depot Nordics levert zakelijke benodigdheden en diensten om hun klanten te helpen beter te werken en productiever en efficiënter te worden op het werk – ongeacht hun werkplek. Ze zijn een single source leverancier van de nieuwste technologie, kernkantoorbenodigdheden, print- en documentdiensten, zakelijke diensten, facilitaire producten, meubilair en schoolbenodigdheden.   

Meest recente berichten

Excepteur sint occaecat nulla cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit est laborum.

Komt u bij ons winkelen?

We zijn dé one-stop-shop voor onze klanten, variërend van essentiële kantoorartikelen tot kantinebenodigdheden en van zakelijke diensten tot de laatste technologische snufjes.

MEER INFORMATIE